SKÖTSELRÅD


Glidmedel

När du köper glidmedel så kom ihåg att silikonbaserade glidmedel inte går ihop med leksaker och andra produkter av silikon!
Oljebaserade glidmedel ska inte användas tillsammans med latexprodukter, t ex kondomer, kläder eller leksaker i latex. Produkterna kan förstöras av glidmedlet! Vattenbaserade glidmedel kan användas till alla produkter utan problem.

Skötsel och rengöring

För att bevara din produkt länge är det viktigt att följa de eventuella skötselråd som finns bifogade i förpackningen.
För rengöring rekommenderar vi rengöringsgelén Invit Hygiene som är enkel att använda och rengör dina produkter utan att skada dem. Den minskar också risken för infektioner då den sägs ta bort minst 99 % av de vanliga sjukdoms- och infektionsalstrande bakterierna. Invit Hygiene hittar du i vår butik under kategori glidmedel, artikelnr 150100.

Förvaring

Förvara dina leksaker separerade från varandra i originalförpackningen eller i en plastpåse så att de skyddas från smuts och bakterier. Rengör leksakerna och låt de torka innan du lägger undan dem.
Ta ut batterierna mellan varje användning för att undvika att leksaken går igång av sig själv eller att batterisyra läcker ut och förstör den.